Kannatusyhdistys

Teatteriyhdistys Tarmo ry

Aika ennen kannatusyhdistystä

Teatterimme syntysanat lausuttiin sata vuotta sitten Maarian pitäjän Raunistulan kylässä, kun vuonna 1897 perustetussa Maarian Ty Tarmossa ruvettiin puuhaamaan avajaisesitystä upouuden työväentalon vihkiäisjuhlaan. Tarmon talo vihittiin käyttöön marraskuussa 1902. Vasta toukokuussa 1939 alettiin suunnitella oman kannatusyhdistyksen perustamista teatteria varten, mutta marraskuussa alkava sota hautasi alleen tämän suunnitelman yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Yhdistys perustetaan

Päästiin vuoteen 1961 ennen kuin perustettiin Tarmon Näyttämön Kannatusyhdistys ry (vuodesta 2006 alkaen Teatteriyhdistys Tarmo ry), joka vuonna 1961 otti vastuulleen teatterin toiminnan ja tänä päivänäkin sitä ylläpitää.

Nykypäivä

Tänään yhdistyksessä on jäseniä noin 180. Sinäkin voit liittyä kannatusjäseneksi, jolloin mm. saat teatterilippusi huomattavasti edullisempaan hintaan ja voit osallistua vuosittain järjestämillemme teatterimatkoille.

Yhdistyksen säännöistä

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää teatteritoimintaa sekä toimia paikkakunnan ja lähiympäristön teatterielämän ja henkisen tason kohottamiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää Teatteri Tarmo –nimistä näyttämötaidelaitosta.

Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen johtokunta.

Liittymislomaketta ei ole tällä hetkellä internet-palvelussa. Jos haluat liittyä yhdistyksen jäseneksi tai saada lisätietoja, lähetä viesti osoitteeseen toimisto (a) teatteritarmo.fi